Etusivu » Tietosuojaselosteet » Palvelualueet » Kaupunkikehitys- ja tekniset palvelut » Kaupunkikehityslautakunta

Kaupunkikehityslautakunta

Seloste henkilötietojen käsittelytoimista

Rekisterinpitäjä

Nimi ja yhteystiedot

Nimi

Kaarinan kaupunkikehityslautakunta

Osoite

PL 12

Oskarinkatu 4

20781 Kaarina

Sähköposti

kirjaamo@kaarina.fi

Puhelin

+358 2 588 4000

Tällä asiakirjalla toteutetaan tietosuojalainsäädännön edellyttämää rekisterinpitäjän informointi- ja osoitusvelvollisuutta. Rekisterinpitäjä kuvaa tässä ja muissa henkilötietojen käsittelyyn liittyvissä dokumenteissa henkilötietojen käsittelyyn liittyvät keskeiset tiedot ja toimintaperiaatteet.

Edustaja

Nimi

Kaupunkikehitysjohtaja Päivi Liuska-Kankaanpää

Osoite

PL 12

Oskarinkatu 10, Kaarinatalo 3. krs

20781 Kaarina

Sähköposti

paivi.liuska-kankaanpaa@kaarina.fi

Puhelin

+358 50 3732440

Ensisijainen yhdyshenkilö

Yleiskaava-arkkitehti Kaisa Äijö

Osoite

PL 12

Oskarinkatu 4, Virastotalo 4. krs

20781 Kaarina

Sähköposti

kaisa.aijo@kaarina.fi

Puhelin

+358 50 3145184

Henkilörekisterin tiedot

Henkilörekisterin nimi

Kaavoituksen rekisterit, asianosaiset

Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus

Hallinnoida henkilötietoja henkilöistä, jotka ovat asianosaisia liittyen kaavahankkeisiin ja suunnittelutarveratkaisuhin.

Henkilötietoryhmät

Kaavahankkeiden asianosaiset

Suunnittelutarveratkaisujen asianosaiset

Henkilötietojen käsittelyn lainmukaisuus

Maankäyttö-ja rakennuslain mukainen asianosainen

Tietosisältö

Henkilöiden laajat yhteystiedot sisältäen henkilötunnukset

Henkilötietojen säilytysaika ja peruste

Henkilötietojen säilytys toteutetaan Kaarinan kaupungin tiedonohjaussuunnitelmien mukaisesti.

Tietolähteet ja tietojen luovutukset sekä siirrot

Tietolähteet

Asiakkaiden antamat tiedot

Kiinteistörekisteri (KTJ)

Yritystietojärjestelmä (YTJ)

Väestörekisteri (VRK)

Säännönmukaiset tietojen luovutukset

Ei säännönmukaisia luovutuksia

Tietojen luovutus EU- ja ETA-alueen ulkopuolelle

Tietoja ei luovuteta EU- ja ETA-maiden ulkopuolelle

Tietojen siirrot EU- ja ETA-alueen ulkopuolelle

Tietoja ei siirretä EU- ja ETA-maiden ulkopuolelle

Rekisterin suojauksen periaatteet ja käytön valvonta

Manuaaliset aineistot

Manuaaliset aineisto säilytetään lukituissa tiloissa. Manuaalisiin aineistohin on pääsy ainoastaan henkilöillä, jotka työssään tarvitsevat ko. tietoja.

Tietojärjestelmillä käsiteltävät henkilötiedot

Tietojen säilytystä, arkistointia ja hävitystä sekä muuta käsittelyä ohjataan tiedonohjaussuunnitelmilla ja tietoturva- sekä tietosuojaohjeistuksilla. Sähköisesti tallennetut tiedot on suojattu henkilökohtaisillä käyttöoikeuksilla. Jokainen käyttäjä hyväksyy tietojen ja tietojärjestelmien käyttöä ja salassapitoa koskevan sitoumuksen käyttöoikeudet saadessaan.

Henkilötietojen käsittelyn valvonta

Henkilötietojen käsittelyä valvotaan mm. tietojärjestelmien lokien avulla Kaarinan kaupungin lokikäytäntöjen mukaisesti.

Rekisteröidyn informointi ja oikeudet

Rekisterinpitäjän informointivelvollisuus

Jos tapahtuu henkilötietojen tietoturvaloukkaus, rekisterinpitäjä ilmoittaa siitä ilman aiheetonta viivästystä ja mahdollisuuksien mukaan 72 tunnin kuluessa sen ilmitulosta toimivaltaiselle valvontaviranomaiselle, paitsi jos henkilötietojen tietoturvaloukkauksesta ei todennäköisesti aiheudu luonnollisten henkilöiden oikeuksiin ja vapauksiin kohdistuvaa riskiä.

Henkilötietojen käsittelijän on ilmoitettava henkilötietojen tietoturvaloukkauksesta rekisterinpitäjälle ilman aiheetonta viivytystä saatuaan sen tietoonsa. Rekisterinpitäjä tietoturvaloukkauksesta toimivaltaiselle valvontaviranomaiselle sekä henkilölle, jota tietoturvaloukkaus koskee.

Rekisteröidyn oikeudet

Rekisteröidyllä on oikeus tarkistaa, mitä häntä koskevia tietoja on tallennettu rekisteriin tai saada vahvistus siitä, ettei rekisterissä ole häntä koskevia tietoja.

Rekisteröidyn tiedon tarkastusoikeus:

Rekisteröidyllä on oikeus tarkastaa itseään koskevat rekisteritiedot. Tarkastusoikeus sisältää oikeuden tutustua ja nähdä itseään koskevat tiedot ja pyynnöstä saada kopiot niistä kirjallisina.

Tarkastusoikeus voidaan evätä vain poikkeustapauksissa.

 

Lomakkeet löytyvät Kaarinan internet-sivuilta https://kaarina.tietorekisteri.fi/tietopyynnot

Lomakkeet voi pyytää myös tulosteina.

Tietyissä tilanteissa rekisterinpitäjä voi perustellusta syystä kieltäytyä toteuttamasta rekisteröidyn vaatimuksia.

Keskeinen lainsäädäntö: EU:n yleinen tietosuoja-asetus (2016/679).

Pyynnön tekeminen (Rekisterinpitäjä toimittaa pyydetyt tiedot kohtuullisen ajan kuluttua mutta kuitenkin viimeistään kuukauden kuluessa pyynnön tekemisestä)

Tarkastusoikeuden toteutus:

Tarkastuspyyntö tehdään kirjallisella lomakkeella, allekirjoituksella varustettuna henkilökohtaisen käynnin yhteydessä tai postitse.

Rekisteröidyn henkilöllisyys varmistetaan ennen tietojen antamista.

Pääsääntöisesti tarkastusoikeus toteutetaan siinä yksikössä, jossa tiedot ovat syntyneet.

Jos rekisteröity pyytää useampia jäljennöksiä, rekisterinpitäjä voi periä niistä hallinnollisiin kustannuksiin perustuvan kohtuullisen maksun.

Rekisterinpitäjän on toimitettava tiedot ilman aiheetonta viivytystä ja joka tapauksessa kuukauden kuluessa pyynnön vastaanottamisesta. Määräaikaa voidaan tarvittaessa jatkaa enintään kahdella kuukaudella ottaen huomioon pyynnön monimutkaisuus ja määrä. Rekisterinpitäjän on ilmoitettava rekisteröidylle tällaisesta mahdollisesta jatkamisesta kuukauden kuluessa pyynnön vastaanottamisesta sekä viivästymisen syyt.

Jos rekisterinpitäjä ei toteuta toimenpiteitä rekisteröidyn pyynnön perusteella, rekisterinpitäjän on ilmoitettava viipymättä ja viimeistään kuukauden kuluessa pyynnön vastaanottamisesta rekisteröidylle syyt siihen ja kerrottava mahdollisuudesta tehdä valitus valvontaviranomaiselle ja käyttää muita oikeussuojakeinoja.

Tietyissä tilanteissa rekisterinpitäjä voi perustellusta syystä kieltäytyä toteuttamasta rekisteröidyn vaatimuksia.

Keskeinen lainsäädäntö: EU:n yleinen tietosuoja-asetus (2016/679)

Pyyntöihin liittyvät lomakkeet löytyvät Kaarinan internet-sivuilta https://kaarina.tietorekisteri.fi/tietopyynnot

Lomakkeet voi pyytää myös tulosteina esimerkiksi muun käynnin yhteydessä.

Tietojen oikeellisuus ja ajantasaisuus

Rekisterinpitäjän on ilman aiheetonta viivytystä oma-aloitteisesti tai rekisteröidyn vaatimuksesta oikaistava, poistettava tai täydennettävä rekisterissä oleva, käsittelyn kannalta virheellinen , tarpeeton, puutteellinen tai vanhentunut henkilötieto.

Jollei rekisterinpitäjä hyväksy rekisteröidyn vaatimusta tiedon oikaisemisesta, rekisteröidyn on ilmoitettava ne syyt, joiden vuoksi vaatimusta ei ole hyväksytty ja kerrottava mahdollisuudesta tehdä valitus valvontaviranomaiselle ja käyttää muita oikeussuojakeinoja.

Oikaisun toteutus:

Rekisteröity esittää vaatimuksen tekemällä pyynnön henkilökohtaisesti käynnin yhteydessä tai postitse täytetyllä ja allekirjoitetulla lomakkeella.

Pyyntöä varten on lomake, joka löytyy https://kaarina.tietorekisteri.fi/tietopyynnot.

Rekisteröidyn on pyynnössään yksilöitävä ja perusteltava tarkasti, mitä tietoa vaaditaan korjattavaksi ja mikä on rekisteröidyn mielipide oikeasta tiedosta sekä millä tavalla korjaus pyydetään tekemään.

Rekisteröidyn henkilöllisyys tarkistetaan.

Muuta

Jokaisella rekisteröidyllä on oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle, erityisesti siinä jäsenvaltiossa, jossa on hänen vakituinen asuinpaikkansa tai työpaikkansa taikka jossa väitetty rikkominen on tapahtunut, jos rekisteröity katsoo, että häntä koskevien henkilötietojen käsittelyssä rikotaan EU:n tietosuoja-asetusta, kuitenkaan rajoittamatta muita hallinnollisia muutoksenhakukeinoja tai oikeussuojakeinoja.

Valvontaviranomaisen tiedot:

Tietosuojavaltuutetun toimisto

Käyntiosoite: Ratapihantie 9, 6. krs, 00520 Helsinki

Postiosoite: PL 800, 00521 Helsinki

Vaihde: 029 56 66700

Faksi: 029 56 66735

Sähköposti: tietosuoja(at)om.fi

Päivitetty

29.01.21

Seloste henkilötietojen käsittelytoimista

Rekisterinpitäjä

Nimi ja yhteystiedot

Nimi

Kaarinan kaupunkikehityslautakunta

Osoite

PL 12

Oskarinkatu 4

20781 Kaarina

Sähköposti

kirjaamo@kaarina.fi

Puhelin

+358 2 588 4000

Tällä asiakirjalla toteutetaan tietosuojalainsäädännön edellyttämää rekisterinpitäjän informointi- ja osoitusvelvollisuutta. Rekisterinpitäjä kuvaa tässä ja muissa henkilötietojen käsittelyyn liittyvissä dokumenteissa henkilötietojen käsittelyyn liittyvät keskeiset tiedot ja toimintaperiaatteet.

Edustaja

Nimi

Kaupunkikehitysjohtaja Päivi Liuska-Kankaanpää

Osoite

PL 12

Oskarinkatu 10, Kaarinatalo 3. krs

20781 Kaarina

Sähköposti

paivi.liuska-kankaanpaa@kaarina.fi

Puhelin

+358 50 3732440

Ensisijainen yhdyshenkilö

Paikkatietopäällikkö Sami Kääriäinen

Osoite

PL 12

Oskarinkatu 4, Virastotalo 4. krs

20781 Kaarina

Sähköposti

sami.kaariainen@kaarina.fi

Puhelin

+358 50 373 2437

Henkilörekisterin tiedot

Henkilörekisterin nimi

Kiinteistönmuodostukseen liittyvien henkilötietojen rekisteri

Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus

Hallinnoida henkilötietoja henkilöistä, jotka ovat asiakassuhteessa Kaarinan kaupunkiin tai muuten asianosaisia liittyen kiinteistötoimituksiin.

Henkilötietoryhmät

Kiinteistötoimituksen asianosaiset

Kiinteistötoimituksen tilaajat

Henkilötietojen käsittelyn lainmukaisuus

Kiinteistönmuodostamislain mukainen asianosainen (Kiinteistönmuodostamislaki 17 §)

Tietosisältö

Henkilöiden laajat yhteystiedot sisältäen henkilötunnukset

Henkilötietojen säilytysaika ja peruste

Henkilötietojen säilytys toteutetaan Kaarinan kaupungin tiedonohjaussuunnitelmien mukaisesti.

Tietolähteet ja tietojen luovutukset sekä siirrot

Tietolähteet

Asiakkaiden antamat tiedot

Kiinteistörekisteri (KTJ)

Yritystietojärjestelmä (YTJ)

Väestörekisteri (VRK)

Säännönmukaiset tietojen luovutukset

Ei säännönmukaisia luovutuksia

Tietojen luovutus EU- ja ETA-alueen ulkopuolelle

Tietoja ei luovuteta EU- ja ETA-maiden ulkopuolelle

Tietojen siirrot EU- ja ETA-alueen ulkopuolelle

Tietoja ei siirretä EU- ja ETA-maiden ulkopuolelle

Rekisterin suojauksen periaatteet ja käytön valvonta

Manuaaliset aineistot

Manuaaliset aineisto säilytetään lukituissa tiloissa. Manuaalisiin aineistohin on pääsy ainoastaan henkilöillä, jotka työssään tarvitsevat ko. tietoja.

Tietojärjestelmillä käsiteltävät henkilötiedot

Tietojen säilytystä, arkistointia ja hävitystä sekä muuta käsittelyä ohjataan tiedonohjaussuunnitelmilla ja tietoturva- sekä tietosuojaohjeistuksilla. Sähköisesti tallennetut tiedot on suojattu henkilökohtaisillä käyttöoikeuksilla. Jokainen käyttäjä hyväksyy tietojen ja tietojärjestelmien käyttöä ja salassapitoa koskevan sitoumuksen käyttöoikeudet saadessaan.

Henkilötietojen käsittelyn valvonta

Henkilötietojen käsittelyä valvotaan mm. tietojärjestelmien lokien avulla Kaarinan kaupungin lokikäytäntöjen mukaisesti.

Rekisteröidyn informointi ja oikeudet

Rekisterinpitäjän informointivelvollisuus

Jos tapahtuu henkilötietojen tietoturvaloukkaus, rekisterinpitäjä ilmoittaa siitä ilman aiheetonta viivästystä ja mahdollisuuksien mukaan 72 tunnin kuluessa sen ilmitulosta toimivaltaiselle valvontaviranomaiselle, paitsi jos henkilötietojen tietoturvaloukkauksesta ei todennäköisesti aiheudu luonnollisten henkilöiden oikeuksiin ja vapauksiin kohdistuvaa riskiä.

Henkilötietojen käsittelijän on ilmoitettava henkilötietojen tietoturvaloukkauksesta rekisterinpitäjälle ilman aiheetonta viivytystä saatuaan sen tietoonsa. Rekisterinpitäjä tietoturvaloukkauksesta toimivaltaiselle valvontaviranomaiselle sekä henkilölle, jota tietoturvaloukkaus koskee.

Rekisteröidyn oikeudet

Rekisteröidyllä on oikeus tarkistaa, mitä häntä koskevia tietoja on tallennettu rekisteriin tai saada vahvistus siitä, ettei rekisterissä ole häntä koskevia tietoja.

Rekisteröidyn tiedon tarkastusoikeus:

Rekisteröidyllä on oikeus tarkastaa itseään koskevat rekisteritiedot. Tarkastusoikeus sisältää oikeuden tutustua ja nähdä itseään koskevat tiedot ja pyynnöstä saada kopiot niistä kirjallisina.

Tarkastusoikeus voidaan evätä vain poikkeustapauksissa.

 

Lomakkeet löytyvät Kaarinan internet-sivuilta https://kaarina.tietorekisteri.fi/tietopyynnot

Lomakkeet voi pyytää myös tulosteina.

Tietyissä tilanteissa rekisterinpitäjä voi perustellusta syystä kieltäytyä toteuttamasta rekisteröidyn vaatimuksia.

Keskeinen lainsäädäntö: EU:n yleinen tietosuoja-asetus (2016/679).

Pyynnön tekeminen (Rekisterinpitäjä toimittaa pyydetyt tiedot kohtuullisen ajan kuluttua mutta kuitenkin viimeistään kuukauden kuluessa pyynnön tekemisestä)

Tarkastusoikeuden toteutus:

Tarkastuspyyntö tehdään kirjallisella lomakkeella, allekirjoituksella varustettuna henkilökohtaisen käynnin yhteydessä tai postitse.

Rekisteröidyn henkilöllisyys varmistetaan ennen tietojen antamista.

Pääsääntöisesti tarkastusoikeus toteutetaan siinä yksikössä, jossa tiedot ovat syntyneet.

Jos rekisteröity pyytää useampia jäljennöksiä, rekisterinpitäjä voi periä niistä hallinnollisiin kustannuksiin perustuvan kohtuullisen maksun.

Rekisterinpitäjän on toimitettava tiedot ilman aiheetonta viivytystä ja joka tapauksessa kuukauden kuluessa pyynnön vastaanottamisesta. Määräaikaa voidaan tarvittaessa jatkaa enintään kahdella kuukaudella ottaen huomioon pyynnön monimutkaisuus ja määrä. Rekisterinpitäjän on ilmoitettava rekisteröidylle tällaisesta mahdollisesta jatkamisesta kuukauden kuluessa pyynnön vastaanottamisesta sekä viivästymisen syyt.

Jos rekisterinpitäjä ei toteuta toimenpiteitä rekisteröidyn pyynnön perusteella, rekisterinpitäjän on ilmoitettava viipymättä ja viimeistään kuukauden kuluessa pyynnön vastaanottamisesta rekisteröidylle syyt siihen ja kerrottava mahdollisuudesta tehdä valitus valvontaviranomaiselle ja käyttää muita oikeussuojakeinoja.

Tietyissä tilanteissa rekisterinpitäjä voi perustellusta syystä kieltäytyä toteuttamasta rekisteröidyn vaatimuksia.

Keskeinen lainsäädäntö: EU:n yleinen tietosuoja-asetus (2016/679)

Pyyntöihin liittyvät lomakkeet löytyvät Kaarinan internet-sivuilta https://kaarina.tietorekisteri.fi/tietopyynnot

Lomakkeet voi pyytää myös tulosteina esimerkiksi muun käynnin yhteydessä.

Tietojen oikeellisuus ja ajantasaisuus

Rekisterinpitäjän on ilman aiheetonta viivytystä oma-aloitteisesti tai rekisteröidyn vaatimuksesta oikaistava, poistettava tai täydennettävä rekisterissä oleva, käsittelyn kannalta virheellinen , tarpeeton, puutteellinen tai vanhentunut henkilötieto.

Jollei rekisterinpitäjä hyväksy rekisteröidyn vaatimusta tiedon oikaisemisesta, rekisteröidyn on ilmoitettava ne syyt, joiden vuoksi vaatimusta ei ole hyväksytty ja kerrottava mahdollisuudesta tehdä valitus valvontaviranomaiselle ja käyttää muita oikeussuojakeinoja.

Oikaisun toteutus:

Rekisteröity esittää vaatimuksen tekemällä pyynnön henkilökohtaisesti käynnin yhteydessä tai postitse täytetyllä ja allekirjoitetulla lomakkeella.

Pyyntöä varten on lomake, joka löytyy https://kaarina.tietorekisteri.fi/tietopyynnot.

Rekisteröidyn on pyynnössään yksilöitävä ja perusteltava tarkasti, mitä tietoa vaaditaan korjattavaksi ja mikä on rekisteröidyn mielipide oikeasta tiedosta sekä millä tavalla korjaus pyydetään tekemään.

Rekisteröidyn henkilöllisyys tarkistetaan.

Muuta

Jokaisella rekisteröidyllä on oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle, erityisesti siinä jäsenvaltiossa, jossa on hänen vakituinen asuinpaikkansa tai työpaikkansa taikka jossa väitetty rikkominen on tapahtunut, jos rekisteröity katsoo, että häntä koskevien henkilötietojen käsittelyssä rikotaan EU:n tietosuoja-asetusta, kuitenkaan rajoittamatta muita hallinnollisia muutoksenhakukeinoja tai oikeussuojakeinoja.

Valvontaviranomaisen tiedot:

Tietosuojavaltuutetun toimisto

Käyntiosoite: Ratapihantie 9, 6. krs, 00520 Helsinki

Postiosoite: PL 800, 00521 Helsinki

Vaihde: 029 56 66700

Faksi: 029 56 66735

Sähköposti: tietosuoja(at)om.fi

Päivitetty

29.01.21

Seloste henkilötietojen käsittelytoimista

Rekisterinpitäjä

Nimi ja yhteystiedot

Nimi

Kaupunkikehityslautakunta

Osoite

Kaupunkikehityslautakunta

Oskarinkatu 4

PL 12

20871 Kaarina

Sähköposti

kirjaamo@kaarina.fi

Puhelin

+358 2 588 4000

Tällä asiakirjalla toteutetaan tietosuojalainsäädännön edellyttämää rekisterinpitäjän informointi- ja osoitusvelvollisuutta. Rekisterinpitäjä kuvaa tässä ja muissa henkilötietojen käsittelyyn liittyvissä dokumenteissa henkilötietojen käsittelyyn liittyvät keskeiset tiedot ja toimintaperiaatteet.

Edustaja

Nimi

Kaupunkikehitysjohtaja

Päivi Liuska-Kankaanpää

Osoite

Kaupunkikehityslautakunta

Oskarinkatu 4

PL 12

20871 Kaarina

Sähköposti

paivi.liuska-kankaanpaa@kaarina.fi

Puhelin

+358 50 373 2440

Ensisijainen yhdyshenkilö

Paikkatietopäällikkö

Sami Kääriäinen

Osoite

Kaupunkikehityslautakunta

Oskarinkatu 4

PL 12

20871 Kaarina

Sähköposti

sami.kaariainen@kaarina.fi

Puhelin

+358 50 373 2437

Henkilörekisterin tiedot

Henkilörekisterin nimi

Kiinteistöverorekisteri

Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus

Rekisteriä käytetään verotuksen tarkastukseen sekä siihen, että pystymme palvelemaan asiakkaita kiinteistöverotukseen liittyvissä kysymyksissä.

Henkilötietoryhmät

Kaarinassa sijaitsevien kiinteistöjen omistajat

Henkilötietojen käsittelyn lainmukaisuus

EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1c ja 1e-kohtien mukaisena
henkilötietojen käytön perusteena ovat rekisterinpitäjän lakisääteisen
velvoitteen noudattaminen ja rekisterinpitäjälle kuuluvan julkisen vallan
käyttäminen.
Tietoja voidaan käyttää myös rekisterinpitäjän oman toiminnan
suunnittelu-, kehittämis- ja tilastointitarpeisiin sekä asiakasviestintään ja
yhteydenpitoon rekisterinpitäjän ja rekisteröidyn välillä.
Tietoja ei käytetä automatisoituun päätöksentekoon tai profilointiin.

Tietosisältö

Kaarinassa sijaitsevat kiinteistöt (kiinteistötunnus)

Kiinteistöjen omistajatieto

Kiinteistöjen verotiedot

Henkilötietojen säilytysaika ja peruste

Henkilötietojen säilytys toteutetaan Kaarinan kaupungin tiedonohjaussuunnitelmien mukaisesti.

Tietolähteet ja tietojen luovutukset sekä siirrot

Tietolähteet

Verohallinto

Verohallinto lähettää kolme kertaa vuodessa tiedot kaikkien Kaarinan kaupungin alueella olevien kiinteistöjen verotiedoista. Rekisterissä on kiinteistöjen, rakennusten ja omistajien tiedot. Lisäksi rekisteri sisältää tiedot kiinteistöille osoitetuista kiinteistöveroista. Rekisteriä käytetään verotuksen tarkastukseen sekä siihen, että pystymme palvelemaan asiakkaita kiinteistöverotukseen liittyvissä kysymyksissä.

Säännönmukaiset tietojen luovutukset

Ei luovuteta säännönmukaisesti

Tietojen luovutus EU- ja ETA-alueen ulkopuolelle

Ei luovuteta EU- ja ETA- alueen ulkopuolelle

Tietojen siirrot EU- ja ETA-alueen ulkopuolelle

Ei siirretä EU- ja ETA- alueen ulkopuolelle

Rekisterin suojauksen periaatteet ja käytön valvonta

Manuaaliset aineistot

Ei manuaalisia aineistoja

Tietojärjestelmillä käsiteltävät henkilötiedot

Tietojen säilytystä, arkistointia ja hävitystä sekä muuta käsittelyä ohjataan tiedonohjaussuunnitelmilla ja tietoturva- sekä tietosuojaohjeistuksilla. Sähköisesti tallennetut tiedot on suojattu henkilökohtaisillä käyttöoikeuksilla. Jokainen käyttäjä hyväksyy tietojen ja tietojärjestelmien käyttöä ja salassapitoa koskevan sitoumuksen käyttöoikeudet saadessaan.

Henkilötietojen käsittelyn valvonta

Henkilötietojen käsittelyä valvotaan mm. tietojärjestelmien lokien avulla Kaarinan kaupungin lokikäytäntöjen mukaisesti.

Rekisteröidyn informointi ja oikeudet

Rekisterinpitäjän informointivelvollisuus

Jos tapahtuu henkilötietojen tietoturvaloukkaus, rekisterinpitäjä ilmoittaa siitä ilman aiheetonta viivästystä ja mahdollisuuksien mukaan 72 tunnin kuluessa sen ilmitulosta toimivaltaiselle valvontaviranomaiselle, paitsi jos henkilötietojen tietoturvaloukkauksesta ei todennäköisesti aiheudu luonnollisten henkilöiden oikeuksiin ja vapauksiin kohdistuvaa riskiä.

Henkilötietojen käsittelijän on ilmoitettava henkilötietojen tietoturvaloukkauksesta rekisterinpitäjälle ilman aiheetonta viivytystä saatuaan sen tietoonsa. Rekisterinpitäjä tietoturvaloukkauksesta toimivaltaiselle valvontaviranomaiselle sekä henkilölle, jota tietoturvaloukkaus koskee.

Rekisteröidyn oikeudet

Rekisteröidyllä on oikeus tarkistaa, mitä häntä koskevia tietoja on tallennettu rekisteriin tai saada vahvistus siitä, ettei rekisterissä ole häntä koskevia tietoja.

Rekisteröidyn tiedon tarkastusoikeus:

Rekisteröidyllä on oikeus tarkastaa itseään koskevat rekisteritiedot. Tarkastusoikeus sisältää oikeuden tutustua ja nähdä itseään koskevat tiedot ja pyynnöstä saada kopiot niistä kirjallisina.

Tarkastusoikeus voidaan evätä vain poikkeustapauksissa.

 

Lomakkeet löytyvät Kaarinan internet-sivuilta https://kaarina.tietorekisteri.fi/tietopyynnot

Lomakkeet voi pyytää myös tulosteina.

Tietyissä tilanteissa rekisterinpitäjä voi perustellusta syystä kieltäytyä toteuttamasta rekisteröidyn vaatimuksia.

Keskeinen lainsäädäntö: EU:n yleinen tietosuoja-asetus (2016/679).

Pyynnön tekeminen (Rekisterinpitäjä toimittaa pyydetyt tiedot kohtuullisen ajan kuluttua mutta kuitenkin viimeistään kuukauden kuluessa pyynnön tekemisestä)

arkastusoikeuden toteutus:

Tarkastuspyyntö tehdään kirjallisella lomakkeella, allekirjoituksella varustettuna henkilökohtaisen käynnin yhteydessä tai postitse.

Rekisteröidyn henkilöllisyys varmistetaan ennen tietojen antamista.

Pääsääntöisesti tarkastusoikeus toteutetaan siinä yksikössä, jossa tiedot ovat syntyneet.

Jos rekisteröity pyytää useampia jäljennöksiä, rekisterinpitäjä voi periä niistä hallinnollisiin kustannuksiin perustuvan kohtuullisen maksun.

Rekisterinpitäjän on toimitettava tiedot ilman aiheetonta viivytystä ja joka tapauksessa kuukauden kuluessa pyynnön vastaanottamisesta. Määräaikaa voidaan tarvittaessa jatkaa enintään kahdella kuukaudella ottaen huomioon pyynnön monimutkaisuus ja määrä. Rekisterinpitäjän on ilmoitettava rekisteröidylle tällaisesta mahdollisesta jatkamisesta kuukauden kuluessa pyynnön vastaanottamisesta sekä viivästymisen syyt.

Jos rekisterinpitäjä ei toteuta toimenpiteitä rekisteröidyn pyynnön perusteella, rekisterinpitäjän on ilmoitettava viipymättä ja viimeistään kuukauden kuluessa pyynnön vastaanottamisesta rekisteröidylle syyt siihen ja kerrottava mahdollisuudesta tehdä valitus valvontaviranomaiselle ja käyttää muita oikeussuojakeinoja.

Tietyissä tilanteissa rekisterinpitäjä voi perustellusta syystä kieltäytyä toteuttamasta rekisteröidyn vaatimuksia.

Keskeinen lainsäädäntö: EU:n yleinen tietosuoja-asetus (2016/679)

Pyyntöihin liittyvät lomakkeet löytyvät Kaarinan internet-sivuilta https://kaarina.tietorekisteri.fi/tietopyynnot

Lomakkeet voi pyytää myös tulosteina esimerkiksi muun käynnin yhteydessä.

Tietojen oikeellisuus ja ajantasaisuus

Oikeellisuudesta ja ajantasaisuudesta vastaa Verohallinto. Oikaisupyynnöt ko. asiassa tulee tehdä sinne.

Muuta

Päivitetty

29.01.21

Seloste henkilötietojen käsittelytoimista

Rekisterinpitäjä

Nimi ja yhteystiedot

Nimi

Kaupunkikehityslautakunta

Osoite

Kaupunkikehityslautakunta

Oskarinkatu 4

PL 12

20871 Kaarina

Sähköposti

kirjaamo@kaarina.fi

Puhelin

+358 2 588 4000

Tällä asiakirjalla toteutetaan tietosuojalainsäädännön edellyttämää rekisterinpitäjän informointi- ja osoitusvelvollisuutta. Rekisterinpitäjä kuvaa tässä ja muissa henkilötietojen käsittelyyn liittyvissä dokumenteissa henkilötietojen käsittelyyn liittyvät keskeiset tiedot ja toimintaperiaatteet.

Edustaja

Nimi

Kaupunkikehitysjohtaja Päivi Liuska-Kankaanpää

Osoite

Kaupunkikehityslautakunta

Oskarinkatu 4

PL 12

20871 Kaarina

Sähköposti

paivi.liuska-kankaanpaa@kaarina.fi

Puhelin

+358 50 373 2440

Ensisijainen yhdyshenkilö

Sami Kääriäinen

Osoite

Kaupunkikehityslautakunta

Oskarinkatu 4

PL 12

20871 Kaarina

Sähköposti

sami.kaariainen@kaarina.fi

Puhelin

+358 50 373 2437

Henkilörekisterin tiedot

Henkilörekisterin nimi

Paikkatiedon kokonaishallintajärjestelmä

Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus

Kokonaisjärjestelmä kunnan rakennetun ympäristön ja paikkatiedon
hallintaan.
Rekisterin henkilötietojen käsittelyn tarkoituksena on eri
viranomaistehtävien suorittaminen. Asiakastietoja käytetään kiinteistöjen
ja rakennusten omistaja- ja vuokralaistiedoissa, lupien ja toimenpiteiden
hakijana, naapurina ja osallisena, väestöpoikkileikkauksissa ja
väestöanalyyseissä.
Sisältää asemakaava-, kaavan pohjakartta-, kiinteistörekisteri-,
maaomaisuus-, osoiterekisteri-, rakennus- ja huoneistorekisteri,
rakennusvalvontarekisteri, väestörekisteri-, yleiskaava- sekä
ympäristövalvonnan tiedot.

Henkilötietoryhmät

Kaikki Kaarinassa kirjoilla olevat henkilöt.

Henkilötietojen käsittelyn lainmukaisuus

Rekisterinpidon lakiperusteet:
Maankäyttö- ja rakennuslaki (MRL, 1999/132)
Kiinteistönmuodostamislaki (KLM, 1995/554)
Maakaari (1995/540)
Jätelaki (646/2011)
Kemikaalilaki (599/2013)
Luonnonsuojelulaki (1096/1996)
Maa-aineslaki (555/1981)
Maastoliikennelaki (1710/1995)
Merenkulun ympäristönsuojelulaki (1672/2009)
Ulkoilulaki (606/1973)
Vesihuoltolaki (119/2001)
Vesilaki (587/2011)
Vesiliikennelaki (463/1996) 2 (5)
Ympäristönsuojelulaki (527/2014)
Yksityistielaki 560/2018
Kuntalaki 410/2015
Laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (621/21.5.1999)
Tietosuojalaki (1050/5.12.2018)
sekä näiden lakien nojalla annetut asetukset.
EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1c ja 1e-kohtien mukaisena
henkilötietojen käytön perusteena ovat rekisterinpitäjän lakisääteisen
velvoitteen noudattaminen ja rekisterinpitäjälle kuuluvan julkisen vallan
käyttäminen.
Tietoja voidaan käyttää myös rekisterinpitäjän oman toiminnan
suunnittelu-, kehittämis- ja tilastointitarpeisiin sekä asiakasviestintään ja
yhteydenpitoon rekisterinpitäjän ja rekisteröidyn välillä.
Tietoja ei käytetä automatisoituun päätöksentekoon tai profilointiin

Tietosisältö

Henkilötiedot; Henkilötunnus, Nimi (sukunimi ja etunimet), Ikä,
Syntymäaika, Kuolinpäivä, Äidinkieli, Sukupuoli, Osoite, Asuinpaikan
tunnus, Kotipaikkatunnus (vanha rakennustunnus), Kunta, Vuodenvaihteen kunta, Kuntaan muuttopäivä, Viimeinen muuttopäivä,
Turvakiellon alkupäivä, Turvakiellon loppupäivä, Avioliittotiedot, Lapset ja
huollettavat, Vanhemmat ja huoltajat, Osoite (kaikki osoitetiedot),
Lisätiedot (ammatti, syntymäkotikunta, ulkomainen syntymävaltio ja
syntymäpaikka, kotikunnat, kansalaisuudet, henkilötietojen viimeinen
päivityspäivä), Historiatiedot (nimenmuutokset, henkilötunnusmuutokset),
Asumuserotiedot, Huostaanotto- ja edunvalvontatiedot, Kiinteistötunnus,
puhelinnumerot, faksi, sähköposti.
Hakemustiedot, päätöstiedot, sopimukset, viestit liitteinä, henkilön
kiinteistöjen omistajuus / vuokralainen, kiinteistöjen omistajat ja entiset
omistajat, rakennusten omistajuus / vuokralainen, rakennuksen
käyttötarkoitustiedot, osallisuus- ja naapuritiedot.
TIETOJEN JULKISUUS JA SALASSAPIDETTÄVYYS:
Tiedot ovat pääsääntöisesti julkisia. Väestötiedot ovat osittain salaisia
turvakieltohenkilöiden osalta. Väestötietojen latausohjelma poistaa
väestötietoluvun yhteydessä turvakieltohenkilöiltä osoite- ja
asuinpaikkatiedot tietokannasta, joten niitä ei näy ohjelmassa.
SALASSAPIDON PERUSTEET:
Julkisuuslain mukaan, mikäli sisältää salassapidettävää tietoa.

Henkilötietojen säilytysaika ja peruste

Säilytys järjestelmän elinkaaren ajan. Rekisterin asiakastietoja säilytetään muutoin Kaarinan kaupungin arkistonmuodostussuunnitelman ja kaupungin tiedonohjaussuunnitelmien mukaisesti.

Tietolähteet ja tietojen luovutukset sekä siirrot

Tietolähteet

Väestörekisterikeskukselta (VRK) väestötietojen päivitys viikoittain.
Asiakkailta hakemukset + täydennykset.
Kaupanvahvistajan ilmoitukset.
Kaupungin maavuokralaisten tiedot vuokrasopimuksista.
Osallisuudet sopimusten pohjalta.
Kiinteistötietojärjestelmästä (KTJ) kiinteistöjen omistajatiedot.

Säännönmukaiset tietojen luovutukset

Joitain tietoja luovutetaan yksin kappalein asiakaspalvelussa. Ei kuitenkaan henkilötunnuksia tai muita arkaluonteisiksi katsottavia tietoja.

Tietojen luovutus EU- ja ETA-alueen ulkopuolelle

Ei luovuteta EU- ja ETA- alueen ulkopuolelle

Tietojen siirrot EU- ja ETA-alueen ulkopuolelle

Ei siirretä EU- ja ETA- alueen ulkopuolelle

Rekisterin suojauksen periaatteet ja käytön valvonta

Manuaaliset aineistot

Ei manuaalisia aineistoja

Tietojärjestelmillä käsiteltävät henkilötiedot

Tietojen säilytystä, arkistointia ja hävitystä sekä muuta käsittelyä ohjataan tiedonohjaussuunnitelmilla ja tietoturva- sekä tietosuojaohjeistuksilla. Sähköisesti tallennetut tiedot on suojattu henkilökohtaisillä käyttöoikeuksilla. Jokainen käyttäjä hyväksyy tietojen ja tietojärjestelmien käyttöä ja salassapitoa koskevan sitoumuksen käyttöoikeudet saadessaan.

Henkilötietojen käsittelyn valvonta

Henkilötietojen käsittelyä valvotaan mm. tietojärjestelmien lokien avulla Kaarinan kaupungin ja Turun kaupungin lokikäytäntöjen mukaisesti.

Rekisteröidyn informointi ja oikeudet

Rekisterinpitäjän informointivelvollisuus

Jos tapahtuu henkilötietojen tietoturvaloukkaus, rekisterinpitäjä ilmoittaa siitä ilman aiheetonta viivästystä ja mahdollisuuksien mukaan 72 tunnin kuluessa sen ilmitulosta toimivaltaiselle valvontaviranomaiselle, paitsi jos henkilötietojen tietoturvaloukkauksesta ei todennäköisesti aiheudu luonnollisten henkilöiden oikeuksiin ja vapauksiin kohdistuvaa riskiä.

Henkilötietojen käsittelijän on ilmoitettava henkilötietojen tietoturvaloukkauksesta rekisterinpitäjälle ilman aiheetonta viivytystä saatuaan sen tietoonsa. Rekisterinpitäjä tietoturvaloukkauksesta toimivaltaiselle valvontaviranomaiselle sekä henkilölle, jota tietoturvaloukkaus koskee.

Rekisteröidyn oikeudet

Rekisteröidyllä on oikeus tarkistaa, mitä häntä koskevia tietoja on tallennettu rekisteriin tai saada vahvistus siitä, ettei rekisterissä ole häntä koskevia tietoja.

Rekisteröidyn tiedon tarkastusoikeus:

Rekisteröidyllä on oikeus tarkastaa itseään koskevat rekisteritiedot. Tarkastusoikeus sisältää oikeuden tutustua ja nähdä itseään koskevat tiedot ja pyynnöstä saada kopiot niistä kirjallisina.

Tarkastusoikeus voidaan evätä vain poikkeustapauksissa.

 

Lomakkeet löytyvät Kaarinan internet-sivuilta https://kaarina.tietorekisteri.fi/tietopyynnot

Lomakkeet voi pyytää myös tulosteina.

Tietyissä tilanteissa rekisterinpitäjä voi perustellusta syystä kieltäytyä toteuttamasta rekisteröidyn vaatimuksia.

Keskeinen lainsäädäntö: EU:n yleinen tietosuoja-asetus (2016/679).

Pyynnön tekeminen (Rekisterinpitäjä toimittaa pyydetyt tiedot kohtuullisen ajan kuluttua mutta kuitenkin viimeistään kuukauden kuluessa pyynnön tekemisestä)

arkastusoikeuden toteutus:

Tarkastuspyyntö tehdään kirjallisella lomakkeella, allekirjoituksella varustettuna henkilökohtaisen käynnin yhteydessä tai postitse.

Rekisteröidyn henkilöllisyys varmistetaan ennen tietojen antamista.

Pääsääntöisesti tarkastusoikeus toteutetaan siinä yksikössä, jossa tiedot ovat syntyneet.

Jos rekisteröity pyytää useampia jäljennöksiä, rekisterinpitäjä voi periä niistä hallinnollisiin kustannuksiin perustuvan kohtuullisen maksun.

Rekisterinpitäjän on toimitettava tiedot ilman aiheetonta viivytystä ja joka tapauksessa kuukauden kuluessa pyynnön vastaanottamisesta. Määräaikaa voidaan tarvittaessa jatkaa enintään kahdella kuukaudella ottaen huomioon pyynnön monimutkaisuus ja määrä. Rekisterinpitäjän on ilmoitettava rekisteröidylle tällaisesta mahdollisesta jatkamisesta kuukauden kuluessa pyynnön vastaanottamisesta sekä viivästymisen syyt.

Jos rekisterinpitäjä ei toteuta toimenpiteitä rekisteröidyn pyynnön perusteella, rekisterinpitäjän on ilmoitettava viipymättä ja viimeistään kuukauden kuluessa pyynnön vastaanottamisesta rekisteröidylle syyt siihen ja kerrottava mahdollisuudesta tehdä valitus valvontaviranomaiselle ja käyttää muita oikeussuojakeinoja.

Tietyissä tilanteissa rekisterinpitäjä voi perustellusta syystä kieltäytyä toteuttamasta rekisteröidyn vaatimuksia.

Keskeinen lainsäädäntö: EU:n yleinen tietosuoja-asetus (2016/679)

Pyyntöihin liittyvät lomakkeet löytyvät Kaarinan internet-sivuilta https://kaarina.tietorekisteri.fi/tietopyynnot

Lomakkeet voi pyytää myös tulosteina esimerkiksi muun käynnin yhteydessä.

Tietojen oikeellisuus ja ajantasaisuus

Rekisterinpitäjän on ilman aiheetonta viivytystä oma-aloitteisesti tai rekisteröidyn vaatimuksesta oikaistava, poistettava tai täydennettävä rekisterissä oleva, käsittelyn kannalta virheellinen , tarpeeton, puutteellinen tai vanhentunut henkilötieto.

Jollei rekisterinpitäjä hyväksy rekisteröidyn vaatimusta tiedon oikaisemisesta, rekisteröidyn on ilmoitettava ne syyt, joiden vuoksi vaatimusta ei ole hyväksytty ja kerrottava mahdollisuudesta tehdä valitus valvontaviranomaiselle ja käyttää muita oikeussuojakeinoja.

Oikaisun toteutus:

Rekisteröity esittää vaatimuksen tekemällä pyynnön henkilökohtaisesti käynnin yhteydessä tai postitse täytetyllä ja allekirjoitetulla lomakkeella.

Pyyntöä varten on lomake, joka löytyy https://kaarina.tietorekisteri.fi/tietopyynnot.

Rekisteröidyn on pyynnössään yksilöitävä ja perusteltava tarkasti, mitä tietoa vaaditaan korjattavaksi ja mikä on rekisteröidyn mielipide oikeasta tiedosta sekä millä tavalla korjaus pyydetään tekemään.

Rekisteröidyn henkilöllisyys tarkistetaan.

Muuta

Jokaisella rekisteröidyllä on oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle, erityisesti siinä jäsenvaltiossa, jossa on hänen vakituinen asuinpaikkansa tai työpaikkansa taikka jossa väitetty rikkominen on tapahtunut, jos rekisteröity katsoo, että häntä koskevien henkilötietojen käsittelyssä rikotaan EU:n tietosuoja-asetusta, kuitenkaan rajoittamatta muita hallinnollisia muutoksenhakukeinoja tai oikeussuojakeinoja.

Valvontaviranomaisen tiedot:

Tietosuojavaltuutetun toimisto

Käyntiosoite: Ratapihantie 9, 6. krs, 00520 Helsinki

Postiosoite: PL 800, 00521 Helsinki

Vaihde: 029 56 66700

Faksi: 029 56 66735

Sähköposti: tietosuoja(at)om.fi

Päivitetty

07.06.21

Seloste henkilötietojen käsittelytoimista

Rekisterinpitäjä

Nimi ja yhteystiedot

Nimi

Kaarinan kaupunki / Kaupunkikehityslautakunta

Kaarinan kaupunki / Tekninen lautakunta

Osoite

PL 12

Oskarinkatu 4

20781 Kaarina

Sähköposti

kirjaamo@kaarina.fi

Puhelin

+358 2 588 4000

Tällä asiakirjalla toteutetaan tietosuojalainsäädännön edellyttämää rekisterinpitäjän informointi- ja osoitusvelvollisuutta. Rekisterinpitäjä kuvaa tässä ja muissa henkilötietojen käsittelyyn liittyvissä dokumenteissa henkilötietojen käsittelyyn liittyvät keskeiset tiedot ja toimintaperiaatteet.

Edustaja

Nimi

Kaupunkikehitysjohtaja Päivi Liuska-Kankaanpää

Tekninen Johtaja Jyrki Haapasaari

Osoite

PL 12

Oskarinkatu 10, Kaarinatalo 3. krs

20781 Kaarina

Sähköposti
Puhelin

Päivi Liuska-Kankaanpää: +358 50 3732440

Jyrki Haapasaari: +358405070238

 
Ensisijainen yhdyshenkilö
Osoite
Sähköposti
Puhelin

Henkilörekisterin tiedot

Henkilörekisterin nimi

Teknisten- ja kaupunkikehityspalveluiden asiakasrekisteri

Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus

Kaarinan kaupungin kuntatietojärjestelmän kiinteistöosa on virallisen kiinteistörekisterin kunnallinen käyttökopio, joka sisältää kunnan teknisen toimialan kannalta tarvittavat tiedot kiinteistöistä ja määräaloista. Kuntatietojärjestelmässä on lisäksi tiedot kiinteistöjen ja määräalojen omistajista ja haltijoista. Omistajista ja haltijoista järjestelmään on tallennettu nimen lisäksi henkilötunnus tai liike ja yhteisötunnus sekä katuosoite, postinumero, postitoimipaikka ja kansalaisuus sekä mahdollinen kuolinpäivä.

Kiinteistöosan avulla hoidetaan osin valtakunnallisen kiinteistörekisterin ylläpito sekä lakisääteisten viranomaistehtävien hoitaminen ja valmistelu. Henkilötietoja käytetään myös kunnallisiin suunnittelu ja hallintotehtäviin kuten asianosaisten selvittämiseen, heidän kuulemiseensa ja heille tiedottamiseen.

Henkilötietoryhmät

- Asiakkaat

Henkilötietojen käsittelyn lainmukaisuus

EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1c ja 1e-kohtien mukaisena
henkilötietojen käytön perusteena ovat rekisterinpitäjän lakisääteisen
velvoitteen noudattaminen ja rekisterinpitäjälle kuuluvan julkisen vallan
käyttäminen.
Tietoja voidaan käyttää myös rekisterinpitäjän oman toiminnan
suunnittelu-, kehittämis- ja tilastointitarpeisiin sekä asiakasviestintään ja
yhteydenpitoon rekisterinpitäjän ja rekisteröidyn välillä.
Tietoja ei käytetä automatisoituun päätöksentekoon tai profilointiin.

Tietosisältö

Kiinteistörekisteriasetuksen 8 §:n määräämä määräalan luovutushetken omistajan nimi ja henkilötunnus tai liike- ja yhteisötunnus sekä määräalan ensimmäisen omistajan nimi, henkilötunnus tai liike- ja yhteisötunnus.

Kiinteistöjen- ja määräalojen omistajien ja haltijoiden nimet ja yhteystiedot sekä heidän kansalaisuutensa ja mahdollinen kuolinpäivä. Jos omistajalla tai haltijalla on turvakielto, yhteystietoja ei päivitetä järjestelmään, mikäli rekisterin päivittäjä saa turvakiellon tietoonsa. Ulkopaikkakuntalaisten osalta turvakieltotieto on asiakkaan ilmoituksen varassa.

Henkilötietojen säilytysaika ja peruste

Henkilötietojen säilytys toteutetaan Kaarinan kaupungin tiedonohjaussuunnitelmien mukaisesti.

Tietolähteet ja tietojen luovutukset sekä siirrot

Tietolähteet

Virallinen valtakunnallinen kiinteistörekisteri, josta koneellisesti päivittyvät kiinteistörekisteriasetuksen 8 §:n mukaiset tiedot uusille määräaloille. Omistajatietojen osalta tietolähteinä ovat kaupanvahvistajien kiinteistönluovutusilmoitukset, maanmittauslaitoksen lainhuuto- ja kiinnitysrekisteri, väestötietorekisteri sekä yritys- ja yhteisötietojärjestelmä. Haltijatietojen osalta tietolähteinä maanmittauslaitoksen lainhuuto- ja kirjaamisrekisteri.

Laskun maksajan tai maksajien osalta tiedot haetaan y- tunnuksen tai henkilötunnuksen perusteella Trimble Locus järjestelmän väestöosasta tai yhteystieto-osasta ja tarkistetaan toimituksen tai päätöksen hakemuksesta. Maksajayhtiöiden osalta yhteystietojen tietolähteenä käytetään myös YTJ-järjestelmää.

Säännönmukaiset tietojen luovutukset

Tietoja ei luovuteta säännönmukaisesti

Tietojen luovutus EU- ja ETA-alueen ulkopuolelle

Tietoja ei luovuteta EU- ja ETA-maiden ulkopuolelle

Tietojen siirrot EU- ja ETA-alueen ulkopuolelle

Tietoja ei siirretä EU- ja ETA-maiden ulkopuolelle

Rekisterin suojauksen periaatteet ja käytön valvonta

Manuaaliset aineistot

Manuaaliset aineistot säilytetään lukituissa tiloissa. Arkistointi tehdään arkitonmuodostussuunnitelman mukaisesti.

Tietojärjestelmillä käsiteltävät henkilötiedot

Omistajista ja haltijoista järjestelmään on tallennettu nimen lisäksi henkilötunnus tai liike ja yhteisötunnus sekä katuosoite, postinumero, postitoimipaikka ja kansalaisuus sekä mahdollinen kuolinpäivä.

Henkilötietojen käsittelyn valvonta

Henkilötietojen käsittelyä valvotaan mm. tietojärjestelmien lokien avulla Kaarinan kaupungin lokikäytäntöjen mukaisesti.

Rekisteröidyn informointi ja oikeudet

Rekisterinpitäjän informointivelvollisuus

Jos tapahtuu henkilötietojen tietoturvaloukkaus, rekisterinpitäjä ilmoittaa siitä ilman aiheetonta viivästystä ja mahdollisuuksien mukaan 72 tunnin kuluessa sen ilmitulosta toimivaltaiselle valvontaviranomaiselle, paitsi jos henkilötietojen tietoturvaloukkauksesta ei todennäköisesti aiheudu luonnollisten henkilöiden oikeuksiin ja vapauksiin kohdistuvaa riskiä.

Henkilötietojen käsittelijän on ilmoitettava henkilötietojen tietoturvaloukkauksesta rekisterinpitäjälle ilman aiheetonta viivytystä saatuaan sen tietoonsa. Rekisterinpitäjä tietoturvaloukkauksesta toimivaltaiselle valvontaviranomaiselle sekä henkilölle, jota tietoturvaloukkaus koskee.

Rekisteröidyn oikeudet

Rekisteröidyllä on oikeus tarkistaa, mitä häntä koskevia tietoja on tallennettu rekisteriin tai saada vahvistus siitä, ettei rekisterissä ole häntä koskevia tietoja.

Rekisteröidyn tiedon tarkastusoikeus:

Rekisteröidyllä on oikeus tarkastaa itseään koskevat rekisteritiedot. Tarkastusoikeus sisältää oikeuden tutustua ja nähdä itseään koskevat tiedot ja pyynnöstä saada kopiot niistä kirjallisina.

Tarkastusoikeus voidaan evätä vain poikkeustapauksissa.

 

Lomakkeet löytyvät Kaarinan internet-sivuilta https://kaarina.tietorekisteri.fi/tietopyynnot

Lomakkeet voi pyytää myös tulosteina.

Tietyissä tilanteissa rekisterinpitäjä voi perustellusta syystä kieltäytyä toteuttamasta rekisteröidyn vaatimuksia.

Keskeinen lainsäädäntö: EU:n yleinen tietosuoja-asetus (2016/679).

Pyynnön tekeminen (Rekisterinpitäjä toimittaa pyydetyt tiedot kohtuullisen ajan kuluttua mutta kuitenkin viimeistään kuukauden kuluessa pyynnön tekemisestä)

Tarkastusoikeuden toteutus:

Tarkastuspyyntö tehdään kirjallisella lomakkeella, allekirjoituksella varustettuna henkilökohtaisen käynnin yhteydessä tai postitse.

Rekisteröidyn henkilöllisyys varmistetaan ennen tietojen antamista.

Pääsääntöisesti tarkastusoikeus toteutetaan siinä yksikössä, jossa tiedot ovat syntyneet.

Jos rekisteröity pyytää useampia jäljennöksiä, rekisterinpitäjä voi periä niistä hallinnollisiin kustannuksiin perustuvan kohtuullisen maksun.

Rekisterinpitäjän on toimitettava tiedot ilman aiheetonta viivytystä ja joka tapauksessa kuukauden kuluessa pyynnön vastaanottamisesta. Määräaikaa voidaan tarvittaessa jatkaa enintään kahdella kuukaudella ottaen huomioon pyynnön monimutkaisuus ja määrä. Rekisterinpitäjän on ilmoitettava rekisteröidylle tällaisesta mahdollisesta jatkamisesta kuukauden kuluessa pyynnön vastaanottamisesta sekä viivästymisen syyt.

Jos rekisterinpitäjä ei toteuta toimenpiteitä rekisteröidyn pyynnön perusteella, rekisterinpitäjän on ilmoitettava viipymättä ja viimeistään kuukauden kuluessa pyynnön vastaanottamisesta rekisteröidylle syyt siihen ja kerrottava mahdollisuudesta tehdä valitus valvontaviranomaiselle ja käyttää muita oikeussuojakeinoja.

Tietyissä tilanteissa rekisterinpitäjä voi perustellusta syystä kieltäytyä toteuttamasta rekisteröidyn vaatimuksia.

Keskeinen lainsäädäntö: EU:n yleinen tietosuoja-asetus (2016/679)

Pyyntöihin liittyvät lomakkeet löytyvät Kaarinan internet-sivuilta https://kaarina.tietorekisteri.fi/tietopyynnot

Lomakkeet voi pyytää myös tulosteina esimerkiksi muun käynnin yhteydessä.

Tietojen oikeellisuus ja ajantasaisuus

Rekisterinpitäjän on ilman aiheetonta viivytystä oma-aloitteisesti tai rekisteröidyn vaatimuksesta oikaistava, poistettava tai täydennettävä rekisterissä oleva, käsittelyn kannalta virheellinen , tarpeeton, puutteellinen tai vanhentunut henkilötieto.

Jollei rekisterinpitäjä hyväksy rekisteröidyn vaatimusta tiedon oikaisemisesta, rekisteröidyn on ilmoitettava ne syyt, joiden vuoksi vaatimusta ei ole hyväksytty ja kerrottava mahdollisuudesta tehdä valitus valvontaviranomaiselle ja käyttää muita oikeussuojakeinoja.

Oikaisun toteutus:

Rekisteröity esittää vaatimuksen tekemällä pyynnön henkilökohtaisesti käynnin yhteydessä tai postitse täytetyllä ja allekirjoitetulla lomakkeella.

Pyyntöä varten on lomake, joka löytyy https://kaarina.tietorekisteri.fi/tietopyynnot.

Rekisteröidyn on pyynnössään yksilöitävä ja perusteltava tarkasti, mitä tietoa vaaditaan korjattavaksi ja mikä on rekisteröidyn mielipide oikeasta tiedosta sekä millä tavalla korjaus pyydetään tekemään.

Rekisteröidyn henkilöllisyys tarkistetaan.

Muuta

Jokaisella rekisteröidyllä on oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle, erityisesti siinä jäsenvaltiossa, jossa on hänen vakituinen asuinpaikkansa tai työpaikkansa taikka jossa väitetty rikkominen on tapahtunut, jos rekisteröity katsoo, että häntä koskevien henkilötietojen käsittelyssä rikotaan EU:n tietosuoja-asetusta, kuitenkaan rajoittamatta muita hallinnollisia muutoksenhakukeinoja tai oikeussuojakeinoja.

Valvontaviranomaisen tiedot:

Tietosuojavaltuutetun toimisto

Käyntiosoite: Ratapihantie 9, 6. krs, 00520 Helsinki

Postiosoite: PL 800, 00521 Helsinki

Vaihde: 029 56 66700

Faksi: 029 56 66735

Sähköposti: tietosuoja(at)om.fi

Päivitetty

07.06.21

Seloste henkilötietojen käsittelytoimista

Rekisterinpitäjä

Nimi ja yhteystiedot

Nimi

Kaarinan kaupunkikehityslautakunta

Osoite

PL 12

Oskarinkatu 4

20781 Kaarina

Sähköposti

kirjaamo@kaarina.fi

Puhelin

+358 2 588 4000

Tällä asiakirjalla toteutetaan tietosuojalainsäädännön edellyttämää rekisterinpitäjän informointi- ja osoitusvelvollisuutta. Rekisterinpitäjä kuvaa tässä ja muissa henkilötietojen käsittelyyn liittyvissä dokumenteissa henkilötietojen käsittelyyn liittyvät keskeiset tiedot ja toimintaperiaatteet.

Edustaja

Nimi

Kaupunkikehitysjohtaja Päivi Liuska-Kankaanpää

Osoite

PL 12

Oskarinkatu 10, Kaarinatalo 3. krs

20781 Kaarina

Sähköposti

paivi.liuska-kankaanpaa@kaarina.fi

Puhelin

+358 50 3732440

Ensisijainen yhdyshenkilö

Paikkatietopäällikkö Sami Kääriäinen

Osoite

PL 12

Oskarinkatu 4, Virastotalo 4. krs

20781 Kaarina

Sähköposti

sami.kaariainen@kaarina.fi

Puhelin

+358 50 373 2437

Henkilörekisterin tiedot

Henkilörekisterin nimi

Tonttien ja maa-alueiden myynnin ja vuokrauksen rekisteri

Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus

Maanvuokrauksen, myynnin ja oston asiakassuhteiden hoitaminen sekä laskutus ja sopimusten
hallinta, jotka liittyvät Kaarinan kaupungin maa- ja vesiomaisuuden hoitoon.
Rekisteriin rekisteröidyt ovat henkilöitä, jotka

  1. ovat hakeneet kaupungilta tonttia tai muuta kiinteistöä tai maa-aluetta
  2. ovat tai ovat olleet asiakas- tai sopimussuhteessa kaupungin kanssa koskien tontin tai maa-alueen vuokrausta, ostoa, myyntiä tai luovutusta
  3. ovat vuokranneet kaupungilta venepaikan tai vuokraviljelypalstan
  4. ovat tai ovat olleet neuvottelu- ja/tai sopimussuhteessa kaupungin kanssa koskien kiinteistökehittämistä, kaavoitussopimuksia, maankäyttösopimuksia tai muita maankäyttöön liittyviä sopimuksia

Henkilötietoryhmät

Rekisteröityinä ovat henkilöt ja yritykset/yhteisöt, jotka ovat maanvuokra-asiassa sopimusuhteessa Kaarinan kaupunkiin tai ovat hakeneet kaupungilta tonttia tai muuta kiinteistöä tai maa-aluetta. Rekisterissä on edelleen tietoja osapuolista, jotka ovat sopimussuhteessa kaupungin kanssa koskien kiinteistökehittämistä, kaavoitussopimuksia, maankäyttösopimuksia tai muita maankäyttöön liittyviä sopimuksia. Edelleen ne henkilöt, jotka ovat vuokranneet Kaarinan kaupungilta venepaikan tai vuokraviljelypalstan.

Kiinteistöjen ja -arvontaan sekä asiakas-, neuvottelu- ja sopimussuhteiden hoitoon liittyvät
yhteystiedot ml. henkilötunnukset.

Henkilötietojen käsittelyn lainmukaisuus

EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1c ja 1e-kohtien mukaisena
henkilötietojen käytön perusteena ovat rekisterinpitäjän lakisääteisen
velvoitteen noudattaminen ja rekisterinpitäjälle kuuluvan julkisen vallan
käyttäminen.
Tietoja voidaan käyttää myös rekisterinpitäjän oman toiminnan
suunnittelu-, kehittämis- ja tilastointitarpeisiin sekä asiakasviestintään ja
yhteydenpitoon rekisterinpitäjän ja rekisteröidyn välillä.
Tietoja ei käytetä automatisoituun päätöksentekoon tai profilointiin.

Tietosisältö

Henkilöiden laajat yhteystiedot sisältäen henkilötunnukset

Henkilötietojen säilytysaika ja peruste

Henkilötietojen säilytys toteutetaan Kaarinan kaupungin tiedonohjaussuunnitelmien mukaisesti.

Tietolähteet ja tietojen luovutukset sekä siirrot

Tietolähteet

Asiakkaiden antamat tiedot

Eri rekistereistä kuten esim. väestörekisteri, kiinteistörekisteri, rakennus- ja huoneistorekisteri kerätyt tiedot

Säännönmukaiset tietojen luovutukset

Ei säännönmukaisia luovutuksia

Tietojen luovutus EU- ja ETA-alueen ulkopuolelle

Tietoja ei luovuteta EU- ja ETA-maiden ulkopuolelle

Tietojen siirrot EU- ja ETA-alueen ulkopuolelle

Tietoja ei siirretä EU- ja ETA-maiden ulkopuolelle

Rekisterin suojauksen periaatteet ja käytön valvonta

Manuaaliset aineistot

Manuaaliset aineisto säilytetään lukituissa tiloissa ja pääosin kassakaapeissa. Manuaalisiin aineistohin on pääsy ainoastaan henkilöillä, jotka työssään tarvitsevat ko. tietoja.

Tietojärjestelmillä käsiteltävät henkilötiedot

  1. Trimble eTontti, tontinvaraus ja arvontapalvelu
  2. Trimble eContract, sopimustenhallinta, maanvuokrasopimuset
  3. Trimble varauspalvelu
  4. KVP (kiinteistönvaihdannanpalvelu)
  5. Microsoft Office
  6. SignSpace

Näiden lisäksi manuaalinen arkisto, joka sisältää paperisia asiakirjoja

Sähköinen aineisto:

Tietotekniset laitteet sijaitsevat suojatuissa ja valvotuissa tiloissa. Osittain rekisteri sijaitsee Turun kaupungin palelimilla sekä Saas palvelussa Trimble Oyj:n palvelimilla.

Asiakastietojärjestelmien ja tiedostojen käyttöoikeudet perustuvat henkilökohtaisiin käyttöoikeuksiin ja niiden käyttöä valvotaan. Käyttöoikeudet myönnetään tehtäväkohtaisesti.

Manuaalinen aineisto:

Asiakirjat säilytetään lukituissa tiloissa ja niiden käyttöä valvotaan. Pääsy näihin asiakirjoihin on vain henkilöillä, jotka työssään tarvitsevat kyseisiä tietoja.

Tietojen säilytystä, arkistointia ja hävitystä sekä muuta käsittelyä ohjataan tiedonohjaussuunnitelmilla ja tietoturva- sekä tietosuojaohjeistuksilla. Sähköisesti tallennetut tiedot on suojattu henkilökohtaisillä käyttöoikeuksilla. Jokainen käyttäjä hyväksyy tietojen ja tietojärjestelmien käyttöä ja salassapitoa koskevan sitoumuksen käyttöoikeudet saadessaan.

Henkilötietojen käsittelyn valvonta

Henkilötietojen käsittelyä valvotaan mm. tietojärjestelmien lokien avulla Kaarinan kaupungin lokikäytäntöjen mukaisesti.

Rekisteröidyn informointi ja oikeudet

Rekisterinpitäjän informointivelvollisuus

Jos tapahtuu henkilötietojen tietoturvaloukkaus, rekisterinpitäjä ilmoittaa siitä ilman aiheetonta viivästystä ja mahdollisuuksien mukaan 72 tunnin kuluessa sen ilmitulosta toimivaltaiselle valvontaviranomaiselle, paitsi jos henkilötietojen tietoturvaloukkauksesta ei todennäköisesti aiheudu luonnollisten henkilöiden oikeuksiin ja vapauksiin kohdistuvaa riskiä.

Henkilötietojen käsittelijän on ilmoitettava henkilötietojen tietoturvaloukkauksesta rekisterinpitäjälle ilman aiheetonta viivytystä saatuaan sen tietoonsa. Rekisterinpitäjä tietoturvaloukkauksesta toimivaltaiselle valvontaviranomaiselle sekä henkilölle, jota tietoturvaloukkaus koskee.

Rekisteröidyn oikeudet

Rekisteröidyllä on oikeus tarkistaa, mitä häntä koskevia tietoja on tallennettu rekisteriin tai saada vahvistus siitä, ettei rekisterissä ole häntä koskevia tietoja.

Rekisteröidyn tiedon tarkastusoikeus:

Rekisteröidyllä on oikeus tarkastaa itseään koskevat rekisteritiedot. Tarkastusoikeus sisältää oikeuden tutustua ja nähdä itseään koskevat tiedot ja pyynnöstä saada kopiot niistä kirjallisina.

Tarkastusoikeus voidaan evätä vain poikkeustapauksissa.

 

Lomakkeet löytyvät Kaarinan internet-sivuilta https://kaarina.tietorekisteri.fi/tietopyynnot

Lomakkeet voi pyytää myös tulosteina.

Tietyissä tilanteissa rekisterinpitäjä voi perustellusta syystä kieltäytyä toteuttamasta rekisteröidyn vaatimuksia.

Keskeinen lainsäädäntö: EU:n yleinen tietosuoja-asetus (2016/679).

Pyynnön tekeminen (Rekisterinpitäjä toimittaa pyydetyt tiedot kohtuullisen ajan kuluttua mutta kuitenkin viimeistään kuukauden kuluessa pyynnön tekemisestä)

Tarkastusoikeuden toteutus:

Tarkastuspyyntö tehdään kirjallisella lomakkeella, allekirjoituksella varustettuna henkilökohtaisen käynnin yhteydessä tai postitse.

Rekisteröidyn henkilöllisyys varmistetaan ennen tietojen antamista.

Pääsääntöisesti tarkastusoikeus toteutetaan siinä yksikössä, jossa tiedot ovat syntyneet.

Jos rekisteröity pyytää useampia jäljennöksiä, rekisterinpitäjä voi periä niistä hallinnollisiin kustannuksiin perustuvan kohtuullisen maksun.

Rekisterinpitäjän on toimitettava tiedot ilman aiheetonta viivytystä ja joka tapauksessa kuukauden kuluessa pyynnön vastaanottamisesta. Määräaikaa voidaan tarvittaessa jatkaa enintään kahdella kuukaudella ottaen huomioon pyynnön monimutkaisuus ja määrä. Rekisterinpitäjän on ilmoitettava rekisteröidylle tällaisesta mahdollisesta jatkamisesta kuukauden kuluessa pyynnön vastaanottamisesta sekä viivästymisen syyt.

Jos rekisterinpitäjä ei toteuta toimenpiteitä rekisteröidyn pyynnön perusteella, rekisterinpitäjän on ilmoitettava viipymättä ja viimeistään kuukauden kuluessa pyynnön vastaanottamisesta rekisteröidylle syyt siihen ja kerrottava mahdollisuudesta tehdä valitus valvontaviranomaiselle ja käyttää muita oikeussuojakeinoja.

Tietyissä tilanteissa rekisterinpitäjä voi perustellusta syystä kieltäytyä toteuttamasta rekisteröidyn vaatimuksia.

Keskeinen lainsäädäntö: EU:n yleinen tietosuoja-asetus (2016/679)

Pyyntöihin liittyvät lomakkeet löytyvät Kaarinan internet-sivuilta https://kaarina.tietorekisteri.fi/tietopyynnot

Lomakkeet voi pyytää myös tulosteina esimerkiksi muun käynnin yhteydessä.

Tietojen oikeellisuus ja ajantasaisuus

Rekisterinpitäjän on ilman aiheetonta viivytystä oma-aloitteisesti tai rekisteröidyn vaatimuksesta oikaistava, poistettava tai täydennettävä rekisterissä oleva, käsittelyn kannalta virheellinen , tarpeeton, puutteellinen tai vanhentunut henkilötieto.

Jollei rekisterinpitäjä hyväksy rekisteröidyn vaatimusta tiedon oikaisemisesta, rekisteröidyn on ilmoitettava ne syyt, joiden vuoksi vaatimusta ei ole hyväksytty ja kerrottava mahdollisuudesta tehdä valitus valvontaviranomaiselle ja käyttää muita oikeussuojakeinoja.

Oikaisun toteutus:

Rekisteröity esittää vaatimuksen tekemällä pyynnön henkilökohtaisesti käynnin yhteydessä tai postitse täytetyllä ja allekirjoitetulla lomakkeella.

Pyyntöä varten on lomake, joka löytyy https://kaarina.tietorekisteri.fi/tietopyynnot.

Rekisteröidyn on pyynnössään yksilöitävä ja perusteltava tarkasti, mitä tietoa vaaditaan korjattavaksi ja mikä on rekisteröidyn mielipide oikeasta tiedosta sekä millä tavalla korjaus pyydetään tekemään.

Rekisteröidyn henkilöllisyys tarkistetaan.

Muuta

Jokaisella rekisteröidyllä on oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle, erityisesti siinä jäsenvaltiossa, jossa on hänen vakituinen asuinpaikkansa tai työpaikkansa taikka jossa väitetty rikkominen on tapahtunut, jos rekisteröity katsoo, että häntä koskevien henkilötietojen käsittelyssä rikotaan EU:n tietosuoja-asetusta, kuitenkaan rajoittamatta muita hallinnollisia muutoksenhakukeinoja tai oikeussuojakeinoja.

Valvontaviranomaisen tiedot:

Tietosuojavaltuutetun toimisto

Käyntiosoite: Ratapihantie 9, 6. krs, 00520 Helsinki

Postiosoite: PL 800, 00521 Helsinki

Vaihde: 029 56 66700

Faksi: 029 56 66735

Sähköposti: tietosuoja(at)om.fi

Päivitetty

07.06.21